Ugrás a tartalomra

Orbán: Magyarország elég erős ahhoz, hogy felelősséget vállaljon az erdélyi magyarokért is

2017.10.01
13:29
2017.10.01
13:38
Forrás
MTI
Magyarország ma már lélekben és testben is elég erős ahhoz, hogy felelősséget vállaljon az erdélyi magyarokért is - jelentette ki Orbán Viktor Szászfenes református templomának avatóünnepségén.

Magyarország miniszterelnöke az erdélyi település református közösségének gyülekezetszervező, templomépítő munkáját méltatva kiemelte: ahol van munka, ahol van akarat, tenni akarás és összefogás, ott a segítség sem marad el.

A templom építéséhez Magyarország kormánya is hozzájárult. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor megjegyezte: a templomépítéshez nyújtott segítség részben annak is köszönhető, hogy a Kárpát-medence magyarsága 2014-ben már együtt dönthetett "egy határokon átnyúló, minden magyar közösségért felelősséget vállaló nemzetpolitika" mellett.

Orbán Viktor
Szászfenes
Erdély

Most

11:34, Frissítve: 11:41

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.