Ugrás a tartalomra

Orbán: Magyarországnak érdeke együttműködni Brazíliával

2022.02.17
16:23
2022.02.17
16:29
Forrás
MTI
Jair Bolsonaro brazil államfővel találkozott a magyar miniszterelnök.

Magyarországnak evidens érdeke, hogy szoros együttműködést ápoljon Brazíliával, a két ország a globális kihívások tekintetében azonos megközelítést alkalmaz, ami az együttműködésüknek stabil alapot ad - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Budapesten. A kormányfő Jair Bolsonaro brazil államfővel találkozott, majd a tárgyalásukat követően tett közös sajtónyilatkozatban felsorolta azokat a területeket, amelyeken a két ország hasonló álláspontot foglal el. Ilyen a migráció, az üldözött keresztények támogatása, a családokat érő támadások kivédése, a szabadkereskedelem melletti elköteleződés, valamint a haderőfejlesztés.

Jair Bolsonaro a tájékoztatón kiemelte: látogatása alkalmat ad a két ország kapcsolatának mélyítésére a többi között a gazdasági területen. Az elnök Brazília "kis nagytestvérének" nevezte Magyarországot, tekintettel a területi különbségekre, valamint arra, hogy partnere milyen eredményeket ért el a közös érdekek képviseletében. Ezek közé sorolta az Isten, a haza, a család és a szabadság kérdését.

Orbán Viktor
Brazília
Jair Bolsonaro

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.