Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán a migrációs javaslatról: Akárhogy hívjuk a kvótát, az kvóta marad

2020-09-24
15:35
Forrás
MTI
Az Európai Bizottság javaslata azt mondja, kezeljük jól a migrációt. A magyar megközelítés azt mondja: állítsuk meg a migrációt - emelte ki Orbán Viktor.

Az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagjában hiába nevezik át a kvótát másnak, attól még kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök Brüsszelben, miután lengyel és cseh kollégájával együtt másfél órán keresztül tárgyalt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével. A Lengyelország brüsszeli uniós nagykövetségén Mateusz Morawiecki lengyel és Andrej Babis cseh miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján a magyar kormányfő azt mondta, az új bizottsági migrációs javaslatcsomag tónusa jobb, mint a korábbi javaslatok voltak, azonban a bizottsági megközelítés nem változott.

A javaslat azt mondja, kezeljük jól a migrációt. A magyar megközelítés azt mondja: állítsuk meg a migrációt - emelte ki Orbán Viktor. Az áttörés akkor következne be, ha elfogadnák azt a magyar javaslatot, hogy senki nem léphet be az Európai Unióba addig, amíg valamely tagállam a vonatkozó jogi eljárást lezárva be nem engedi az unió területére - hangsúlyozta a magyar miniszterelnök. Mateusz Morawiecki kijelentette, az Európai Uniónak meg kell erősítenie külső határainak védelmét. Andrej Babis előremutatónak nevezte, hogy az uniós bizottság elfogadta a visegrádi országok álláspontját a kvótarendszer elutasítását illetően. Kiemelte: egyetért azzal a magyar meggyőződéssel, hogy az Európai Uniónak meg kell állítania a migrációt.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor
migráció
Európai Bizottság

Most

20:30, Frissítve: 21:11

Európai koronavírus-járvány körkép

Emelkedik a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek száma Horvátországban és Szlovéniában, éjszakai kijárási tilalmat léptetnek életbe Ausztriában, emelkedik a halálesetek száma Csehországban.
17:18, Frissítve: 19:47

Vereséget szenvedett a TSC

2:0-ás vereséget szenvedett a TSC Belgrádban a szerb labdarúgó Szuperliga 13. fordulójában az FK Voždovac vendégeként.

Népszerű