Ugrás a tartalomra

Orbán: a migránsok erőszakos viselkedése egyre fokozódik

2023.09.27
14:02
2023.11.19
11:58
Forrás
Pannon RTV
Automata fegyverekkel lőttek egy négy főből álló szerb-magyar közös járőrcsoportra Mórahalom térségében az ideiglenes biztonsági határzárnál szeptember 21-én 22 óra 30 perckor.

A lövéseket feltehetően több sorozatlövő fegyverből, nagy valószínűséggel illegális migráns hátterű embercsempész bandák tagjai adták le. Az esetre a magyar miniszterelnök is reagált. Orbán Viktor X-bejegyzésében úgy fogalmazott, a migránsok erőszakos viselkedése egyre fokozódik. A magyar kormányfő szerint a migránshelyzet kezelésére megfogalmazott brüsszeli megállapodás megbukott, és a szóban forgó incidenssel az illegális menedékkérők túlfeszítették a húrt.

 

Másnap szeptember 22-én a migránsok gépkarabéllyal biztosították a területet, míg megpróbáltak átjutni a szerb-magyar határon húzódó kerítésen. A csoport átjutását követően a fegyveres „biztosító” a létrán visszamászott Szerbiába, a magyar rendőrök pedig nem sokkal később a határtól mintegy fél kilométerre feltartóztatták, és a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz a 13 illegális migránst.

Orbán Viktor
migráns

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.