Ugrás a tartalomra

Orbán: nem hagyjuk, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg

2022.03.08
18:59
2022.03.08
19:04
Forrás
hirado.hu
Az világos, hogy mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy ez a háború minél hamarabb és tárgyalásos úton lezáruljon - fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Mind ők, mind mi minden erőfeszítést meg fogunk tenni a következő hetekben, hogy a béke helyreálljon – nyilatkozta Orbán Viktor miután egyeztetett Boris Johnson brit miniszterelnökkel.

A magyar kormányfő hozzátette, hogy a gazdasági szankciók hatásairól is egyeztettek. Hangsúlyozta, hogy a további kiterjesztésük az energiaszektorra, az olaj- és a gázszektorra aránytalanul nagy terhet jelentene Magyarország számára. „Ezeket a szankciókat az olaj és a gáz területére nem szabad kiterjeszteni. Magyarországra a kőolaj és a földgáz nagy része Oroszországból érkezik, és a magyar családok 90 százaléka pedig gázzal fűt, gáz és olaj nélkül egyszerűen nem működik a magyar gazdaság” – hívta fel a figyelmet a a politikus.

Orbán Viktor
Boris Johnson
Magyarország
Ukrajna
háború

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.