Ugrás a tartalomra

Orbán: Nem szabad elkapkodott döntéseket hozni

2022.02.27
20:16
2022.02.28
07:19
Forrás
hirado.hu
A magyar kormányfő szerint a délszláv háború idején is hasonló volt a helyzet.

Háborús helyzetben nem szabad elkapkodott döntéseket hozni - erről beszélt az M1-nek adott rendkívüli interjújában Orbán Viktor magyar miniszterelnök. A magyar kormányfő szerint Magyarország nem áll tapasztalatok nélkül az ilyen helyzetek kezelésében, de hasonlóan a korábbi konfliktusokhoz Magyarországnak most is az az egyértelmű álláspontja, hogy a magyaroknak ebből a konfliktusból ki kell maradnia - szögezte le Orbán. Nem kell sürgetni, hogy fegyvereket küldjünk, mert ezekkel a fegyverekkel akár magyarokra is lőnének, hiszen Kárpátalján magyarok is élnek és onnan is vonultattak be katonákat – tette hozzá Orbán Viktor.

A magyar kormányfő szerint a délszláv háború idején is hasonló volt a helyzet, hiszen akkor is gondolnunk kellett arra, hogy ott százezrével élnek magyarok is. A menekültekkel kapcsolatban a miniszterelnök úgy fogalmazott, nem kell atomtudósnak lenni, hogy valaki különbséget tudjon tenni a messziről, gazdasági szempontokat figyelembe vevő bevándorlók és az ukrán-orosz háború elől menekülők között.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Akik Ukrajnából jönnek, biztosak lehetnek abban, hogy itt barátok fogják őket fogadni. Magyarország barátja Ukrajnának, és az ukrán embereknek is. Ellátjuk őket, szállást adunk, gondoskodunk a gyerekekről. Én tegnap is találkoztam több ilyen családdal, mert ellenőrzést tartottam a keleti határnál. Láttam az átjövőket, beszéltem is velük. Minden segítséget meg fogunk nekik adni.”

Orbán Viktor
Ukrajna

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.