Ugrás a tartalomra

Orbán: soha nem volt még ilyen migrációs nyomás alatt az EU

2021.11.23
21:22
Forrás
MTI
Soha nem volt még az Európai Unió ilyen migrációs nyomás alatt, sosem érte a nyomás egyszerre három irányból, ami óriási kihívás az egész EU számára - mondta a magyar miniszterelnök a visegrádi országok kormányfőinek csúcstalálkozóján Budapesten.

Orbán Viktor a V4-es országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) vezetőivel tett sajtónyilatkozatában kiemelte: Brüsszel elhibázott politikát folytat, "gyakorlatilag mindent finanszíroz, ami növeli a migrációs nyomást", csak a határ fizikai megvédésére nem ad pénzt.

Kijelentette: a magyar álláspont továbbra is az, hogy az EU-nak ki kell fizetnie az európai határvédelem költségeit. Magyarország mindig is tisztességes megállapodást ajánlott: "úgy lenne korrekt, ha a költségeket legalább elfeleznénk (...), tekintettel arra, hogy nemcsak magunkat, hanem egész Európát is védjük" - fogalmazott.

Orbán Viktor hangsúlyozta: azt javasolják az Európai Uniónak, hogy ne támogasson egyetlen olyan országot sem, amelynek direkt vagy indirekt köze van az EU külső határára, így a lengyel határra nehezedő migrációs nyomáshoz.

V4-ek csúcstalálkozója
Orbán Viktor
migráció

Most

17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.