Ugrás a tartalomra

Orbán: Változás kell, mert az EU nem tudja kezelni az ukrajnai helyzetet és a migrációt

2023.10.27
09:27
2023.11.19
11:56
Forrás
MTI
Magyarország már 2015-ben azt mondta, hogy a migráció bűnözést, terrorizmust, kezelhetetlen politikai feszültségeket és rengeteg kiadást eredményez, mondta a magyar miniszterelnök.

Brüsszelben változásra van szükség, mert az Európai Uniónak most olyan vezetői vannak, akik nem tudják kezelni a megváltozott ukrajnai helyzetet és a migrációt, hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Hozzátette, ezért is kell változást elérni a soron következő európai parlamenti választáson. A brüsszeli EU-csúcson kidolgozatlannak, komoly tárgyalásra alkalmatlannak kellett minősíteni Brüsszel költségvetési előterjesztését, "vissza is dobtuk, hogy a bizottság jöjjön elő egy komolyabb javaslattal, de nagy csata volt", mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. Arról is szó esett, hogy újabb nemzeti konzultációval erősítené meg az egységet a választók és az ország politikai vezetése között a miniszterelnök.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a CSOK Plusz bevezetésével a gyermeket vállaló családok komoly segítséget kapnak az önálló otthon megteremtéséhez. Orbán Viktor a brüsszeli Közmédia Központban készített interjúban a világgazdaság előtt álló legnagyobb kérdésnek azt nevezte, kinek lesz meg az a képessége, hogy a megtermelt zöld energiát eltárolja, és akkor vegye elő, amikor arra szüksége van. Hangsúlyozta, ebben Kína ma élen jár, és ha Magyarország jó időben, másokat megelőzően kapcsolódik be az új technológiába, akkor rövid idő alatt nagyon sokat tud a fejlődési hátrányából ledolgozni.

migráció
Európai Unió
Orbán Viktor

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.