Ugrás a tartalomra

Orbán: veszélyes javaslatok vannak a NATO asztalán

2022.03.21
19:16
2022.03.21
21:16
Forrás
origo.hu
Az Európai Tanács elnökével egyeztetett a magyar miniszterelnök. Nem hagyjuk, hogy belesodorjanak minket a háborúba - közölte közösségi oldalán Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök azt mondta: veszélyes javaslatok vannak a NATO-csúcs asztalán.

NATO- és EU-csúcs is lesz a héten.

Orbán Viktor szerint vannak tagállamok, amelyek felvetették, hogy légtérzárat hozzon létre a NATO Ukrajna felett. Arra képesek és alkalmasak vagyunk, sőt kötelességünk is, hogy egymást megvédjük, de a NATO területén kívül katonai akcióba bonyolódni nem dolga a NATO-nak - emelte ki a magyar kormányfő. Magyarország álláspontja világos: sem katonát, sem fegyvert nem akarunk küldeni a NATO területén túlra - mondta Orbán Viktor, aki egy másik veszélyes javaslatot is megemlített. Ez az orosz gáz- és olajszállítások kérdése. A magyar miniszterelnök hangsúlyozta, közösen néhány országgal fellépünk és ismét meg fogjuk védeni Magyarország energiaellátását és az ország működésének biztonságát.

Orbán Viktor
Ukrajna
NATO
háború

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.