Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor Buenos Airesben tárgyalt a jobboldali pártok nemzetközi együttműködéséről

2023.12.09
20:43
Forrás
MTI
Orbán Viktor magyar miniszterelnök az argentin fővárosban megbeszélést folytatott Jair Bolsonaro korábbi brazil államfővel, valamint Santiago Abascallal, a jobboldali spanyol VOX párt elnökével.

A tárgyalások fő témája a jobboldali pártok nemzetközi együttműködése volt. A magyar kormányfő beszámolt az európai jobboldal politikai előretöréséről.

Az argentínai találkozón Orbán Viktor és Jair Bolsonaro sok sikert kívántak egymásnak, Brazíliában ugyanis jövőre helyhatósági, Magyarországon pedig önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek.

A magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke az argentin fővárosban kétoldalú tárgyalást folytatott Santiago Abascallal, a jobboldali spanyol VOX párt elnökével is. A megbeszélésen az európai parlamenti választást megelőző kampányidőszak közös teendőiről, a választások tétjéről: a nemzeti szuverenitás megvédéséről volt szó.

A magyar és a spanyol pártvezető megerősítette elkötelezettségét a folyamatosan erősödő európai jobboldali pártok összefogásának elmélyítése mellett.

Orbán Viktor
Argentína
Jair Bolsonaro
Santiago Abascal
brazil
spanyol
VOX

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.