Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor elítéli a bucsai tömegmészárlást, támogatja a nemzetközi vizsgálatot

2022.04.09
17:19
2022.04.09
17:24
Forrás
MTI, CNN
Orbán Viktor, magyar miniszterelnök természetesen elítéli a bucsai tömegmészárlást - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Magyarország mindenben támogatja azt a nemzetközi vizsgálatot, melynek célja, hogy felderítse a vérengzés elkövetőit - ismertette a kormányfő álláspontját Havasi Bertalan. A sajtófőnök emlékeztetett, Orbán Viktor szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján is világosan fogalmazott, ez egy háború, amit az oroszok indítottak, megtámadták Ukrajnát, és ez egy agresszió.

Magyarország nem fog fegyvert és katonákat küldeni Ukrajnába – ezt erősítette meg Kovács Zoltán magyar államtitkár a CNN amerikai hírtelevíziónak. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár megismételte a magyar kormány álláspontját, vagyis, hogy Magyarország nem akarja, hogy belerángassák ebbe a háborúba.

Az ukrajnai helyzet kapcsán Kovács Zoltán kiemelte: fegyverszünetet kell kötni a lehető leghamarabb. Cáfolta, hogy a magyar álláspont eltérne az uniós állásponttól ebben a kérdésben. Ahogy fogalmazott: Magyarország nem külön áll. Száz százalékban kiáll a NATO és az Európai Unió döntései mellett.

Bucsa
tömegmészárlás
Ukrajna
Orbán Viktor

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.