Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Ha világháború lesz, akkor atomháború lesz

2023.04.14
10:02
Forrás
MTI
Minden héttel romlik helyzet Ukrajnában, nő az eszkaláció veszélye - mondta a magyar miniszterelnök.

Ha világháború lesz, akkor atomháború lesz - jelentette ki Orbán Viktor az ukrajnai háború eszkalációjának veszélyére figyelmeztetve a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A magyar miniszterelnök az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban hangsúlyozta: minden héttel romlik helyzet, az eszkaláció veszélye nő.

A legutóbbi hírek szerint a britek szegényített urántartalmú lövedéket akarnak eljuttatni az ukrán frontra, Oroszország pedig taktikai atomfegyvereket telepít Fehéroroszországba - tette hozzá. Ez nem atombomba, de a nukleáris eszközrendszer világához visz közelebb egy lépéssel - mutatott rá a kormányfő. Áprilisban érzékelhetően csökkenhet az infláció, májusban és júniusban pedig már határozottabban mérséklődhet - mondta Orbán. Kijelentette ugyanakkor: ami eddig történt az árindex csökkentése érdekében, az nem elegendő ahhoz, hogy kivezessék az ársapkát. Van ugyan néhány termék, különösen az élelmiszerek között, amelyeken keresztül az üzletek versenyeznek a vevőkért, de ezen áruk spektruma még szűk - mondta. Úgy fogalmazott: a kormány várja, hogy hasson a "vakcina", amit az infláció ellen adott be a gazdaságnak. Hozzátette: a kabinetnek továbbra is az infláció letörésén kell dolgoznia.

haború
Ukrajna

Most

13:35, Frissítve: 13:44

Folyamatosak a fejlesztések Szabadkán

Az elmúlt időszakban több utca is aszfaltburkolatot kapott, töltetcserét hajtottak végre a szabadkai 1-es számú vízgyárban, valamint az ivóvíz és a szennyvízhálózat bővítésén is dolgoznak. A VMSZ ezt a munkát június 2. után is folytatná.
11:34, Frissítve: 13:47

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.