Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor ismertette a Fidesz EP-választási programját

2019-04-05
16:40
2019-04-05
19:41
Forrás
Pannon RTV
Orbán Viktor Budapesten ismertette a Fidesz EP-választási programját. Az EP-választás tétje az, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetői lesznek-e az uniónak - mondta a magyar kormányfő.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Budapesten ismertette a Fidesz EP-választási programját. Az EP-választás tétje az, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetői lesznek-e az uniónak, Európa marad-e az európaiaké vagy átadjuk a helyet egy más civilizációból érkező tömegnek, megvédjük-e a keresztény, európai kultúránkat vagy átadjuk a terepet a multikulturalizmusnak - mondta a magyar kormányfő.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A migránsválságról beszélt a rendezvényen Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter. Mi voltunk az első európai ország, amely világosan nemet mondott a globális migrációs csomagra - mondta Szijjártó Péter. A migrációs folyamatokban Magyarország nem kíván részt venni - szögezte le: „Rákényszeríthetnék az EU valamennyi tagországát a globális migrációs csomag eszement rendelkezéseinek a végrehajtására. El akarják dönteni helyettünk, hogy kiket engedjünk be Magyarországra, és kikkel éljünk együtt itt, a hazánkban. Semmibe akarják venni azon európai, és köztük magyar emberek valóban létező emberi jogát, hogy békében, nyugalomban élhessünk a saját hazánkban, a saját otthonunkban.”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hétpontos programot hirdetett a bevándorlás megállításáért Budapesten, a Fidesz EP-választási programját bemutató rendezvényen Orbán Viktor. Az európai elittel szembeni elégedetlenség legfőbb forrása ma Európában a migráció kezelése - tette hozzá. Európát ma népvándorlás fenyegeti - fejtette ki a magyar miniszterelnök. Azt is hangsúlyozta, hogy Európa, ha akarná, meg tudná állítani a tömeges migrációt, de kísérletet sem tett rá, sőt az EU jelenlegi vezetése támogatja, ösztönzi a migrációt: „A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak. Másodszor, világosan ki kell mondani, hogy egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására, az akarata ellenére. Harmadszor, ki kell mondanunk, hogy senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány és dokumentumok nélkül. Negyedszer, egy egyszerű könnyű mozdulattal szüntessük meg a migránskártyákat és a migránsvízumot is. Ötödször - ez a legfontosabb, és ez esik a legjobban - Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit. Hatodszor, Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát, és végül hetedszer, az arra jogosítottak döntsenek úgy, leginkább az Európai Parlament és az Európai Tanács, hogy bevándorlást ellenző vezetők álljanak az uniós intézmények élén.”

Az eseményen felszólalt még Trócsányi László magyar igazságügyi miniszter, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője és Szájer József, a Fidesz EP-képviselője. Európa válaszút előtt áll, történelmi a felelősségünk - mondta Trócsányi László. Kiemelte, az EP-választáson nemcsak Európa jelenéről, hanem a jövő generációkról és minden tagállam nemzetének sorsáról is döntenek. Szájer azt hangsúlyozta, hogy az uniós tagság 15 éve alatt megerősödött Magyarország, megismerték azt, hogy nemzeti céljaikat miként lehet hatékonyan képviselni. Szerinte a polgárok bizalmát csak cselekvéssel lehet visszaszerezni ma Európában.

Orbán Viktor
Fidesz
választási program
európai parlamenti választás

Most

08:50, Frissítve: 09:06

Gyilkosság és öngyilkosság Kruševacon

Lelőtte feleségét és annak testvérét szombaton délelőtt egy kruševaci kávézó teraszán az 57 éves M.J., majd elmenekült a helyszínről - áll a szerb belügyminisztérium közleményében.
08:44

Bojkott mellett döntött az ellenzék

A választások bojkottja mellett döntött szombati ülésén a Demokrata Párt, a Szociáldemokrata Párt és az Együtt Szerbiáért szervezet egyesülésével létrejött Egyesült Demokrata Párt.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.