Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor kapta a boszniai Szerb Köztársaság érdemkeresztjét

2024.01.09
22:32
2024.01.09
22:38
Forrás
Pannon RTV
Ma ünnepelték a boszniai Szerb Köztársaság napját. Az eseményen átadták a köztársaság állami kitüntetéseit is. A legrangosabb kitüntetést az idén Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke kapta.

A jeles nap alkalmából Milorad Dodik olyan személyeket és intézményeket tűntetett ki, akik sokat tettek a boszniai Szerb Köztársaság megalakulásáért és fennmaradásáért. Orbán Viktor mellett, többek között elismerésben részesült Matija Bećković író, Nenad Kecmanović egykori politikus és Danica Grujičić Szerbia Egészségügyi minisztere is.

Milorad Dodik, elnök az ünnepségen kiemelte, hogy büszkeség számára, hogy Orbán Viktor elfogadta a kitüntetést. Hozzátette, hogy nagy hálával tartoznak a magyar kormányfőnek, mert ő valós politikai tényezőként tekint az országra. Orbán Viktor nem vett részt az ünnepségen, ő a kitüntetését máskor veszi majd át. Ezzel kapcsolatban Dodik elmondta, hogy erre valószínűleg valamikor február folyamán kerül sor, amikor is a magyar miniszterelnök Banja Lukába látogat majd.

Boszniai Szerb Köztársaság
Orbán Viktor

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.