Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: A kínai-magyar kapcsolatok soha nem látott magasságokba emelkedtek

2023.10.17
08:58
2023.11.19
12:00
Forrás
MTI, hirado.hu
Hszi Csin-ping elnöksége alatt a kínai-magyar kapcsolatok „soha nem látott magasságokba emelkedtek”, és ez Magyarország számára rendkívül előnyös és hasznos – jelentette ki Orbán Viktor Pekingben.

A magyar miniszterelnök a kínai államfővel folytatott megbeszélést. Orbán Viktor köszönetet mondott vendéglátójának az állandó és töretlen támogatásért, amellyel Hszi Csin-ping a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése mögött állt.

A magyar miniszterelnök az Egy övezet, egy út kezdeményezés szerdai csúcstalálkozójára érkezett Pekingbe, a hatalmas infrastrukturális beruházásokra épülő program ötlete Hszitől származott.

Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor kedden kijelentette: Magyarország a kezdetektől fogva támogatta a kezdeményezést.

Meggyőződésünk hogy ez olyan kezdeményezés, amely megváltoztatja a világot, megváltoztatja a világgazdaságot, és olyanná alakítja, amely több ember jólétét szolgálja, mint korábban” – fogalmazott a kormányfő.

Kiemelte: Kína a jövőben is számíthat arra, hogy az európai politikai vitáktól függetlenül, Magyarország része marad a kezdeményezésnek, és keresi az együttműködést Pekinggel.

A mostani, harmadik csúcstalálkozón több mint 130 ország és számos nemzetközi szervezet vesz részt.

Kína
Hszi Csin-ping
Orbán Viktor

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.