Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Lesz ösztöndíjprogram!

2023.01.14
19:20
2023.01.14
19:34
Forrás
Hirado.hu, Facebook
Nem fogjuk engedni, hogy a magyar diákok kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek! Magyarország nem hagyja magát! – közölte Facebook-oldalán Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

„Az biztos, hogy a magyar diákok semmilyen kárt nem fognak elszenvedni. Magyarország nem hagyja magát, nem fogjuk megengedni, hogy a diákok a kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek, ez lehetetlen” – idézte közösségi oldalán a miniszterelnök a Kossuth Rádióban elhangzott gondolatait.

Hangsúlyozta, hogy a diákok készüljenek ugyanúgy, ahogy eddig, mert semmilyen kárt nem fognak szenvedni.

„Ösztöndíjprogram lesz, majd a brüsszeliekkel erről megegyezünk. Ha meg nem, akkor a magyar költségvetés ki fogja ezt fizetni, mert nem nyaralni járnak a diákok, hanem tanulni mennek, és ez egy befektetés a nemzeti közösség szempontjából, mert az ösztöndíjjal a diákok okosabbak, felkészültebbek lesznek, és magasabb értékű munkát tudnak végezni, az egész közösség érdekét szolgálva a tanulmányaik után” – zárta gondolatait.

A miniszterelnök a közösségi oldalán reagált a nemzeti konzultáció eredményeire is.

„A nemzeti konzultáció eredménye világos: a magyar emberek elutasítják a brüsszeli szankciókat!” – fogalmazott Orbán Viktor a hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

Mint ismert a magyar kormány összesítette a nemzeti konzultáció eredményeit, amelyekből kiderült, hogy a magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó brüsszeli szankciókat. A konzultáció végeredményét szombat délelőtt a magyar kormány hivatalos Facebook-oldalán jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Az eredmények alapján a konzultáció kitöltői egyértelmű nemet mondanak azokra a szankciókra is, amelyek tovább növelik az élelmiszerárakat vagy éppen az európai turizmusra raknak további terheket – tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra kiemelte: az Európai Unióban a magyar kormány kérdezte meg először az állampolgárokat a szankciókról.

„A konzultáció eredménye irányadó a magyar közéleti szereplők számára, és azon leszünk majd, hogy Brüsszelben is meghallják azt” – fogalmazott. Hozzáfűzte: erre azért is nagy szükség van, mert a szankciós politika felülvizsgálata helyett új szankciókat akarnak bevezetni.

Orbán Viktor
ösztöndíjprogram

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.