Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Magyarország nem lesz migránsgettó!

2023.09.29
08:53
2023.09.29
11:03
Forrás
MTI
A migrációs probléma bonyolult, de a megoldás egyszerű: nem kell őket beengedni! - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban. Facebook-posztjában is megerősítette: Magyarország nem lesz migránsgettó.

A migráció rossz dolog, veszélyes, bűnözéssel, terrorcselekményekkel, civilizációk, különböző életfelfogást valló embercsoportok közötti összeütközéssel jár - magyarázta Orbán Viktor. Kiemelte: mióta a migráció „invázióvá vált", és napi tapasztalatok, tények állnak rendelkezésre, „ez nem föltételezés, hanem tény". Úgy fogalmazott, „ha meg akarod magad védeni a migrációval szemben, ne engedd be a migránsokat", vagyis „csak olyan embert engedj be a saját országod területére, aki kérelmet nyújtott be előzetesen, azt te elbíráltad, és pozitív választ adtál".

A magyar miniszterelnök az interjúban egyebek mellett beszélt az uniós elvárásokról, a lengyel választásokról, a háborúról és a nyugdíjasoknak járó juttatásokról is.

migráció
migránsválság

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.