Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: A migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár

2023.11.10
10:03
2023.11.19
11:59
Forrás
Hirado.hu
A migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió műsorában. A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, az illegális migránsok bármilyen beengedése oda vezet, hogy majd Magyarországon sem lehet békésen élni - mondta.

Magyarországnak most az a feladata, hogy ne engedje meg Brüsszelnek, hogy amit rosszul csináltak, azt rá erőltessék az országra. Brüsszelben ezért változásra van szükség, és erre lesz lehetőség az Európai Parlamenti választáson. És ezt segíti majd a nemzeti konzultáció, ami megerősítheti a magyar álláspontot Brüsszelben. Két eszközünk van: a nemzeti konzultáció és a nemzeti egység. Jelenleg kétfrontos harc zajlik, meg kell védeni a déli határokat és az álláspontunkat Brüsszelben – jelentette ki Orbán Viktor.

A magyar gazdasági növekedésről a magyar miniszterelnök elmondta, ahhoz, hogy a 2024-es év gazdasági növekedéséről tudjunk beszélni, ahhoz jól kell lezárnunk az idei évet. Ezért a kormányfő szerint a politikának nagyon nehéz lesz ez az elkövetkezendő másfél hónap.

Majd arról is beszélt, hogy a magyar kormány három dolgot vállalt 2023-ban: a nyugdíjak értéke megmarad, egyszámjegyűvé fogja visszavágni az inflációt, és hogy a munkahelyeket meg fogja védeni. 2024-ben visszaépítjük a gazdasági növekedést, mert ezáltal meg tudjuk védeni és gyarapítani tudjuk a munkahelyeket, így béremelést tudunk biztosítani. Továbbá a béremelésen keresztül a különböző támogatásokkal segíteni tudjuk a családokat a jövőben – mondta a kormányfő.

migráció
terrorizmus
Orbán Viktor

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.