Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: ne a magyarokkal fizettessék meg a háború árát!

2022.03.09
13:22
2022.05.01
18:16
Forrás
MTI
Ne a magyarokkal fizettessék meg a háború árát! - mondta Orbán Viktor, aki videókonferencia keretében egyeztetett Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, valamint Szlovákia, Írország és Spanyolország miniszterelnökével.

A tárgyaláson kifejtette: Magyarország érdeke a béke, és az, hogy az ukrajnai háború minél hamarabb, tárgyalásos úton lezáruljon. Az egyeztetésen elhangzott, a gazdasági szankciók hatásait már mindenki a bőrén érzi Európában, és ezen belül Magyarországon is.

Orbán hozzátette, hogy Magyarország minden segítséget megad a háború elől menekülők számára.

Figyelembe kell venni, hogy Magyarországra az olaj és a földgáz nagy része Oroszországból érkezik, a családok 90 százaléka gázzal fűt. Gáz és olaj nélkül leállna a magyar gazdaság - húzta alá a miniszterelnök.

Magyarország
háború
Orbán Viktor

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.