Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: nem migránskvóta kell, hanem határkerítés és határőrizet

2023.09.25
19:49
2023.09.26
10:35
Forrás
Hirado.hu
A magyar kormány nem enged a brüsszeli nyomásnak, a csatlakozási szerződésünkben egyetlen szó sincs migránsok kötelező befogadásáról, migránskvótáról vagy migránsgettókról - mondta Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában az Országgyűlés előtt.

A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott: a kabinet meg fogja védeni a családokat, fent fogja tartani a rezsivédelmet, a nyugdíjasok pedig inflációkövető nyugdíjat fognak kapni novemberben, a bérek pedig az év végére egyensúlyba fognak kerülni az árakkal.

Az Országgyűlés őszi ülésszakának első ülésén a kormányfő elmondta, a nemzeti kormány egyik kiemelt vállalása volt, hogy fenntartsa az ország energiabiztonságát, ezért a nyáron energetikai együttműködést írt alá Törökországgal, Azerbajdzsánnal, valamint Katarral is.

Orbán arról is beszélt, hogy Szerbiával stratégiai partnerséget kötött Magyarország, amit kiterjesztett a honvédelemre és a hadiipar területére is, ami példátlan a két állam történetében.

migránskvóta
határkerítés
határőrizet

Most

15:40, Frissítve: 16:02

Helyi alapanyagokból helyi termékek

Hagyományos karácsonyi kiállítás, helyi termékek bemutatója, nemzetközi pálinkafesztivál, vajdasági kulináris és élelmiszeripari kiállítás, mesterségek bemutatója és gépkiállítás. Mindez egy rendezvényen belül - elkezdődött a 7. Zentai Gazdanapok.
15:29, Frissítve: 15:36

Molnár Judit érdemelte ki a Kosztolányi-díjat

A magyar ügy érdekképviseletében tett fáradhatatlan munkájáért a felvidéki Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője kapta a Kosztolányi-díjat a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon.
14:01, Frissítve: 14:07

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 13:38

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.
13:22

Egységes fordítások Vajdaságban

Ezzel a címmel tartott fordítástudományi konferenciát a Magyar Nemzeti Tanács Szabadkán. Az előadók személyes tapasztalatokat osztottak meg egymással, valamint a vajdasági fordítástudomány aktuális kérdéseit is megvitatták.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.