Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: nem migránskvóta kell, hanem határkerítés és határőrizet

2023.09.25
19:49
2023.09.26
10:35
Forrás
Hirado.hu
A magyar kormány nem enged a brüsszeli nyomásnak, a csatlakozási szerződésünkben egyetlen szó sincs migránsok kötelező befogadásáról, migránskvótáról vagy migránsgettókról - mondta Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában az Országgyűlés előtt.

A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott: a kabinet meg fogja védeni a családokat, fent fogja tartani a rezsivédelmet, a nyugdíjasok pedig inflációkövető nyugdíjat fognak kapni novemberben, a bérek pedig az év végére egyensúlyba fognak kerülni az árakkal.

Az Országgyűlés őszi ülésszakának első ülésén a kormányfő elmondta, a nemzeti kormány egyik kiemelt vállalása volt, hogy fenntartsa az ország energiabiztonságát, ezért a nyáron energetikai együttműködést írt alá Törökországgal, Azerbajdzsánnal, valamint Katarral is.

Orbán arról is beszélt, hogy Szerbiával stratégiai partnerséget kötött Magyarország, amit kiterjesztett a honvédelemre és a hadiipar területére is, ami példátlan a két állam történetében.

migránskvóta
határkerítés
határőrizet

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.