Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Nincs az a pénz, amiért Magyarország migránsokat fog beengedni

2024.01.19
07:56
2024.01.19
08:06
Forrás
Hirado.hu, Kossuth Rádió
Aktuális és mélyebben rejlő okai vannak annak, hogy az Európai Bizottság elnöke a héten komoly kritikákat fogalmazott meg Magyarországgal szemben. A valódi okok azok, hogy nem engedjük be a migránsokat és az LMBTQ-aktivistákat – mondta Orbán Viktor.

Aktuális és mélyebben rejlő okai vannak annak, hogy az Európai Bizottság elnöke a héten komoly kritikákat fogalmazott meg Magyarországgal szemben. Az aktuális az, hogy választások lesznek, és ilyen helyzetben számos olyan vezető van, aki „túl akar élni” – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hozzátette, amikor nincs választás, akkor lehet „mismásolni” az európai politikában, ám amikor jön a választás, akkor egyenesen kell beszélni az emberekkel, és ez történt most. Ursula von der Leyennek vannak ambíciói, meg kellett mondania, hogy mi a baja a magyarokkal – közölte a magyar miniszterelnök.

A valódi okok azok, hogy nem engedjük be a migránsokat és az LMBTQ-aktivistákat. Nincs az a pénz, amiért megengedjük, hogy „ellakják” az országunkat és amiért LMBTQ-aktivistáknak adnánk a gyerekeinket és az unokáinkat – fogalmazott a kormányfő, megjegyezve, hogy nem lehet minket pénzügyileg megzsarolni, ezek fontosabb kérdések, mint a pénz.

Az EP-választáson épp ezekről a kérdésekről lesz szó – hangsúlyozta. A magyar igazságszolgáltatási és közbeszerzési rendszerrel semmi baj nincsen, ezt Brüsszelben is elismerték többször is: a valódi probléma a migránskérdés, a gender, valamint a háború – emelte ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor
migráns

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.