Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: a nyugatiak a háború folytatását akarják

2023.07.14
10:11
Forrás
MTI
Az ukrajnai konfliktus el fog húzódni, mert "a nyugatiak a háború folytatását akarják" - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádióban.

A kormányfő arról beszélt, "egészen más feladatai vannak a magyar kormánynak, és másfajta jövő vár a magyarokra, ha nincs háború, mintha van háború". Szerinte elsöprő továbbra is a háborúpártiak aránya és száma, a béke hangján alig-alig beszélnek néhányan, ezért a magyaroknak arra kell készülni, hogy a háború és a szankciók nem tűnnek el az életükből.

A magyar miniszterelnök elmondta, a mostani kihelyezett kormányülésen tárgyaltak arról is, hogy távol kell tartani a háborút és az illegális migrációt Magyarországtól, le kell törni a háborús inflációt, és meg kell védeni a családokat, nyugdíjasokat a brüsszeli bürokrácia terveitől.

Kossuth Rádió

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.