Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: óriási lehetőség Magyarország számára az új világgazdasági rendszer

2024.01.18
20:18
2024.01.18
20:24
Forrás
MTI
Ázsia megállíthatatlanul emelkedik, és ebben az új világgazdasági rendszerben óriási lehetőséget látunk Magyarország számára - hangsúlyozta Orbán Viktor, miután Pham Minh Chinh vietnami miniszterelnökkel találkozott.

A két ország képviselői több megállapodást is aláírtak a Karmelita kolostorban.

A magyar miniszterelnök felidézte: "a keleti nyitás politikája abból a gondolatból származott, hogy úgy éreztük, a világ gyorsan át fog alakulni, az erőviszonyok meg fognak változni és Ázsia felemelkedésére valamilyen választ kell adnia Magyarországnak". Ebből a szempontból rendkívül fontos Magyarországnak a vietnami miniszterelnök látogatása; olyan kontinensről érkezett, amely megállíthatatlanul emelkedik, és benne Vietnam is példátlan módon fejlődik, könnyű megjósolni, hogy az előttünk lévő korszak nyertesei közé tartozik majd - tette hozzá Orbán Viktor.

Kijentette: minden ilyen átalakulás egyszerre lehetőség és kockázat. "Mi ebben az új világgazdasági rendszerben óriási lehetőséget látunk Magyarország számára, hiszen származását tekintve a magyar egy keleti nép. A Nyugathoz tartozunk, de Keletről jöttünk, értjük azt a világot, és azok az értékek, amelyek ott fontosak, azok a magyaroknak is fontosak: a tisztelet, az egyenrangúság, a család és saját nemzetünk szolgálata" - fogalmazott a magyar kormányfő.

Orbán Viktor
Magyarország
világgazdaság
Vietnám
Pham Minh Chinh

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.