Ugrás a tartalomra

Oroszországban azonosítják a messenger-felhasználókat

2018.11.06
22:05
Forrás
MTI
Elrendelte az orosz kormányfő, hogy a mobiltelefon-szolgáltatók 20 percen belül legyenek képesek megerősíteni a messenger-felhasználók telefonszámának hitelességét.

Ha a szám a határidőn belül nem azonosítható, az üzenetközvetítő szolgáltatóknak kötelező lesz letiltaniuk a hívót.
A fél év múlva hatályba lépő, Dmitrij Medvegyev miniszterelnök által aláírt rendelet megköveteli a mobilszolgáltatóktól azt is, hogy nyomon kövessék, előfizetőik mely üzenetközvetítő alkalmazásra jelentkeztek be.
Oroszországban az elmúlt évek során megszigorították a kommunikáció feletti ellenőrzést, egyebek között arra kötelezve a mobiltelefon-szolgáltatókat, hogy hónapokig tárolják el a hívásokat és az üzeneteket. Egy másik vitatott jogszabály lehetővé teszi, hogy aktivistákat pusztán a közösségi médiában megjelent posztjaik alapján megbírságoljanak, vagy szabadságvesztésre ítéljenek.

Áprilisban az orosz hatóságok sikertelen kísérletet tettek a Telegram üzenetküldő szolgáltató blokkolására, amiért az nem volt hajlandó kiszolgáltatni kódolási kulcsait a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.

Oroszország
Medvegyev

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.