Ugrás a tartalomra

Partnerségi megállapodás a szerb és a francia vasutak között

2023.09.22
12:53
2023.09.22
13:00
Forrás
021.rs
Az aláíráson jelen volt Ana Brnabić szerb miniszterelnök és a francia külkereskedelmi miniszter is.

A szerbiai vasutak fejlesztése érdekében partnerségi megállapodást írt alá a Szerbiai Vasutak Infrastruktúrája vállalat, Franciaország nemzeti vasúttársasága és a Francia Fejlesztési Ügynökség. Utóbbi félmillió eurós támogatást hagyott jóvá.

Számítunk a francia fél tapasztalataira és várjuk a pénzügyi támogatást, hogy egy modern és hatékony vasúti rendszert tudjunk kialakítani az országban, amely a polgárok igényeit szolgálja - mondta Brnabić a tárgyalásokat követően.

partnerség
vasút
Franciaország

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.