Ugrás a tartalomra

Pásztor Bálint: Semmiféle háborús cselekményre nem kell számítani Szerbia területén

2019.05.29
12:14
2019.05.29
19:27
Forrás
Pannon RTV
Nem kizárt, hogy folytatódhat a Koszovóban tegnap előállt válsághelyzet, de ennek egyelőre nem lesz közvetlen hatása a vajdasági magyarok életére - szögezte le Pásztor Bálint.

Ma Belgrádban, a Köztársasági Képviselőházban a Pannon Televíziónak nyilatkozott Pásztor Bálint, a VMSZ-DCSP köztársasági parlamenti frakcióvezetője. Hangsúlyozta: „Arra szeretném kérni a magyarokat, hogy nyugodjanak meg e tekintetben, tehát semmiféle háborús cselekményre nem kell számítani Szerbia területén, tehát most nem arról beszélek, hogy Észak-Koszovóban mi történik, hanem arra célzok, hogy az, hogy a köztársasági elnök a fegyveres erők főparancsnokaként megtette azokat az intézkedéseket, amelyekről tegnap reggel itt a parlamentben beszélt, ez nem azt jelenti, hogy valamiféle háborús helyzet kezdene kialakulni, az viszont egyértelmű, hogy Koszovó területén az elkövetkező hetekben-hónapokban is sajnos elképzelhető, hogy a tegnap reggelihez hasonló eseményekre sor fog kerülni, de ez egyelőre a mi, a vajdasági magyarok életére közvetlen hatással nincs és nem lesz.”

Most

07:38, Frissítve: 07:43

Ma van Đurđevdan

A Juliánusz naptár szerint április 23-án, a Gergely naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.