Ugrás a tartalomra

Pásztor István gratulált Porfirije pátriárkának

2021.02.19
13:10
2021.02.19
13:17
Forrás
Pannon RTV
A tartományi képviselőház elnöke levélben gratulált a Szerb Pravoszláv Egyház újonnan kinevezett fejének, Porfirije pátriárkának.

Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőháza és a magam nevében szeretnék őszintén gratulálni Önnek a Szerb Ortodox Egyház vezetőjévé való beiktatása alkalmából - írja közleményében Pásztor. Kívánom, hogy folytassa munkáját az egyház, annak hívei és minden polgár javára. Mindenki, aki ismeri Önt tudja, hogy milyen jósággal és odaadással ragaszkodik lelki hivatásához, az egyház hagyományainak és hírnevének megőrzéséhez, és ezért biztos vagyok abban, hogy bölcsességével és felelősségteljes magatartásával méltó lesz elődeihez.

Jó egészséget, hosszú életet és sikert kívánok a Önnek a pátriárkai tisztség betöltéséhez - áll Pásztor István Porfirije pátriárkának címzett levelében.

Pásztor István

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.