Ugrás a tartalomra

Petković: a speciális egységek zaklatják a koszovói szerbeket

2023.06.17
11:32
2023.06.17
12:32
Forrás
Pannon RTV
Szerbeket próbáltak letartóztatni az éjszaka a koszovói különleges egységek tagjai Kosovska Mitrovica északi, többségében szerbek lakta részében - erről beszélt mai sajtótájékoztatóján Petar Petković.

A szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója elmondta, egy Nemanja Vlašković nevű férfit őrizetbe vettek korábban, aki a szerb fél szerint eddig nem volt ismert a hatóságok előtt. Az irodavezető hangsúlyozta, a koszovói fél újabb provokációiról van szó, céljuk pedig a háború kiprovokálása. Mint mondta, sokkolta őket az a hír, hogy egyesek azt követelik Szerbiától, hogy engedje szabadon a korábban letartóztatott koszovói különleges rendőri alakulat három tagját. Hozzátette, hazugság bármilyen olyan híresztelés, amely szerint terrorizálnák a letartóztatott férfiakat, mert mint mondta, Szerbia egy komoly ország, és csakis a jogszabályokban foglaltak szerint járnak el. Szavai szerint nem világos, hogy a jelenlegi helyzetben hogyan tudna folytatódni a két fél közötti párbeszéd.

Petar Petković
Koszovó
letartóztatás

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.