Ugrás a tartalomra

Portugáliába látogatott a szerb elnök (videó)

2017.01.26
15:00
A Fehéroroszország és Szerbia közötti megállapodásokhoz hasonlókat kötött Tomislav Nikolić portugál kollégájával
A Fehéroroszország és Szerbia közötti megállapodásokhoz hasonlókat kötött Tomislav Nikolić portugál kollégájával. Szerbia köztársasági elnöke tegnap érkezett kétnapos látogatásra az ibériai-félszigeti országba, ahol Antonio Costa portugál elnökkel, valamint más magas rangú politikusokkal tárgyalt. Nikolić kitért arra, hogy erősíteni kell a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat, a portugál befektetőket ugyanis a szorgalmas szerbiai nép, kedvező földrajzi és gazdasági feltételek várják. A látogatás apropója, hogy a szerb-portugál diplomáciai kapcsolat 135 éves múltra tekint vissza. Tomislav Nikolić Lisszabon város kulcsait is átvehette ez alkalomból. Mesto: Lisabon Datum: 26.01.2017 Dogadjaj: POLITIKA/EVROSERVIS - predsednik Srbije Tomislav Nikoliæ sastao se danas sa premijerom Portugalije Antoniom Kostom u Lisabonu Licnosti: Antonio Kosta, Tomislav Nikoliæ Tomislav Nikolić, köztársasági elnök, Szerbia: „A kulcsokat az egész szerbiai nép nevében veszem át, megköszönve a szívélyességet, amit az országom és az én irányomba mutatnak. Ezt az elismerést a népeink közötti barátság szimbólumaként értelmezem, a Belgrád és Lisszabon közötti kapcsolat szimbólumaként.”



 

Portugáliába látogat a szerb elnök

2017.01.25.

A portugál vállalkozókat szólította fel Tomislav Nikolić elnök arra, hogy fektessenek be Szerbiába. Higgyenek nekem, meglepődnek majd, milyen jó körülmények fogadják Önöket nálunk - húzta alá az államfő kétnapos portugáliai látogatása előtt. A szerb köztársasági elnök találkozik portugál kollégájával és az ibériai-félszigeti ország más magasrangú tisztségviselőivel. Az államfői kabinet közlése szerint a látogatás célja a bilaterális kapcsolatok elmélyítése. A megbeszélés fő témái között szerepel Szerbia uniós közeledése és a balkáni stabilitás megőrzése. (Tanjug)
Tomislav Nikolić
Portugália

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.