Ugrás a tartalomra

Potápi Árpád János: a béke embereinek kell maradnunk

2023.04.02
19:34
2023.04.02
20:43
Forrás
MTI
A magyar miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap a romániai Újszentesen tartózkodott.

A nyugati kereszténység hatása alatti vidékeken ma már egyre kevesebben ragaszkodnak a keresztény alapokhoz, "nekünk azonban továbbra is a béke embereinek kell maradnunk, mert ez nemzetünk jövőjének záloga" - mondta Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Újszentesen. A Temesvár melletti bánsági település református templomában vasárnap délután újraszentelő istentiszteletet tartottak, a műemlék épület teljes körű felújításáért adtak hálát.

Potápi beszédében rámutatott: nincs méltóbb módja megünnepelni a virágvasárnapot, mint egy templom újraszentelésével. Kiemelte: ha össze kellene írni, hogy Magyarország kormánya mennyi mindent tett a Kárpát-medence és a diaszpóra közösségeiért, egy több kötetes műben kellene gondolkozni, melyet "végső soron egyetlen érték hatna át: a nemzeti összetartozás"."Nem tagadjuk, hogy nemzetünket határok és különböző országok érdekei tagolják, de hiszünk benne, hogy van egy fontosabb, nemzeti szempont, mely Szent István óta összefogja a magyarságot" - fogalmazott.

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.