Ugrás a tartalomra

Potápi: a Kőrösi Csoma Sándor-program a nemzetpolitika zászlóshajója

2018.05.15
15:00
2018.05.15
17:35
Forrás
MTI
A nemzetpolitika zászlóshajójának nevezte a Kőrösi Csoma Sándor-programot Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár Budapesten.

A program keretében a déli féltekére utazó ösztöndíjasokat köszöntve úgy fogalmazott: 2010-ben radikális kormányváltás történt, és ezzel párhuzamosan radikális váltás következett be a nemzetpolitikában is. A program célja, hogy megőrizze a magyar közösségek identitását, megerősítse a magyar nyelvet, átadja azt a kultúrkincset, amelyet a magyarság jelent. A program egyházi részét most először, próbajelleggel hirdették meg.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Az oktatási hét, ez a négy nap most kezdődött meg ma délelőtt. Különböző előadásokat hallgatnak meg azok az ösztöndíjasok, akik felvételt nyertek a programba. A déli féltekére fognak kiutazni. Összesen 30-an vannak ezen a képzésen. 19-en mennek Ausztráliába, illetve Új-Zélandra, Latin-Amerikába 10-en és Dél-Afrikába egy fő. Azért kezdtük már meg az ő oktatásukat, mert a Kőrösi Csoma Sándor-program igazodik az iskolai félévhez. Tehát a déli féltekén pont fordítva van, mint nálunk, és ezért ők májusban mennek ki és majd valamikor, amikor nálunk ősz lesz, akkor jönnek vissza.”

Kőrösi Csoma Sándor-program

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.