Ugrás a tartalomra

A Pro Urbe díjak és Szabadka díszpolgári címének odaítéléséről is dönt a VKT

2023.07.05
15:20
2023.07.05
16:14
Forrás
Pannon RTV
A javaslat szerint Szabadka díszpolgára idén Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök lesz. A képviselők összesen 24 napirendi pontot vitatnak meg.

A Városi Képviselő-testület 37. rendes ülésén a többi között, döntenek a Pro Urbe díjakról: ezt idén a Pelivan cukrászda kapja, valamint Selymesi Nándor nyugalmazott urológus. A cukrászdát Dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke jelölte, míg Selymesi Nándort Pásztor István, a VMSZ és a Tartományi Képviselőház elnöke javasolta az elismerésre. Emellett döntenek arról is, ki kapja idén Szabadka díszpolgára címet.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, Szabadka VKT: „Az idei évben a díszpolgári címet Aleksandar Vučić köztársasági elnök fogja kapni, Stevan Bakić polgármester javaslatára.”

Napirendi ponton szerepel még a művelődési intézmények alapszabályainak módosítása is.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, Szabadka VKT: „Maja Gojković miniszterasszonnyal folytatott megbeszéléseim eredményeképp a művelődési minisztérium kiadott egy jogértelmezést, amelynek értelmében azon művelődési intézmények, amelyeket több nemzeti tanács nyilvánított kiemelt jelentőségűnek, mindegyik nemzeti tanács delegálhat egy tagot ezeknek az intézményeknek az igazgatóbizottságába. Ezáltal meg tudjuk védeni a nemzeti tanácsok hatásköreit.”

Az ülésen megvitatják még továbbá a a mezőgazdasági területek bérbeadásáról szóló programot, illetve a Palics Park Kft., valamint a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat működési programját is módosítják.

Szabadka
Pro Urbe-díj

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.