Ugrás a tartalomra

A Prosperitati Alapítvány pályázatai segítik a szülőföldön való boldogulást

2023.11.15
10:36
2024.04.17
13:01
Forrás
Pannon RTV
A Prosperitati Alapítvány nyertes pályázóinak látogatásával kezdődött és lakossági fórummal zárult a Vajdasági Magyar Szövetség képviselőinek temerini látogatása kedden.

A temerini Csernák Dianna hét éve fejezte be az iskolát, azóta önálló cukrászként dolgozik. Öt évvel ezelőtt kapott támogatást a Prosperitati Alapítványtól.

„Télen nagyobb a kereslet a kalácsra, a tálcás kalácsokra, mert akkor már lemegy a fagyi szezon és akkor az emberek már jobban fogyasztják a krémesebb kalácsokat.”

Detki Kókai Anikó és Detki Dániel 2018-ban házvásárlásra pályáztak a Prosperitati Alapítványnál. A támogatásnak köszönhetően új otthonba költöztek.

Detki Kókai Anikó: „Nagyon sokat jelent számunka a szülőföldön való boldoguláshoz. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy egy családnak meglegyen a maga kis fészke, a saját háza, ahol önállóan tudnak lakni, tudnak élni, és azt gondolom, hogy nagyon fontos ez ahhoz, hogy függetlenek legyünk.”

Októberben a Prosperitati Alapítvány újból meghirdette a házvásárlási támogatásra vonatkozó pályázatot, ami a vajdasági magyarság megmaradása szempontjából fontos lépés.

Dr. Nagy Imre, igazgatóbizottsági elnök, Prosperitati Alapítvány: „Ebben a pillanatban itt is egy ilyen támogatásnak az eredményét látjuk, egy fiatal házaspárnak a vásárolt házát, amit 2018 óta rendezgetnek, csinosítanak, és láthatjuk, hogy ez egy csodálatos otthon.”

A látogatásokat követően az Ifjúsági Otthonban lakossági fórumot tartottak. Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti listavezetője a jelenlévőknek elmondta, a pártnak szüksége van a támogatásra a voksoláson, a VMSZ a hatos szám alatt indul a választásokon köztársasági szinten.

„Nagyon fontos, hogy most ezekben a nehéz pillanatokban, ebben az időszakban bizonyítást nyerjen az, hogy a vajdasági magyar közösség egységes és egységesen felsorakozik a Vajdasági Magyar Szövetség mögé a választásokon is, hiszen erős magyar érdekképviselet nélkül nem tudjuk azokat az ügyeket előre mozdítani, amelyek a közösség szempontjából lényegesek.”

A temerini lakossági fórum a politikusok és a polgárok társalgásával zárult.

Választások 2023
Dr. Nagy Imre
Dr. Pásztor Bálint
Prosperitati Alapítvány

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.
14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.