Ugrás a tartalomra

Putyin nem vesz részt a G20-csúcson

2022.11.10
07:23
2022.11.10
07:32
Forrás
hirado.hu. MTI
Lavrov fogja vezetni az orosz delegációt.

Putyin orosz elnök nem vesz részt a G20-ak csúcstalálkozóján - közölte az orosz nagykövetség csütörtökön, véget vetve a Kreml vezetőjének szándékaival kapcsolatos, hónapok óta tartó bizonytalanságnak. A legfejlettebb és a legnagyobb feltörekvő országokat tömörítő csoport csúcstalálkozóját jövő héten tartják Balin. Szergej Lavrov fogja vezetni az orosz delegációt. A külügyminiszter idő előtt távozott a G20-ak diplomáciai vezetőinek júliusi találkozójáról, miután több kollégája bírálta őt Oroszország ukrajnai háborúja miatt.

Indonézia komoly nyomás alatt áll a Nyugat részéről, hogy az ukrajnai háborúra válaszul kizárja Oroszországot az ukrajnai találkozóból. A délkelet-ázsiai ország azonban, amely a nagy blokkoktól független diplomáciát támogatja, azzal érvelt, hogy a csúcstalálkozót rendező országnak semlegesnek kell maradnia. Joko Widodo indonéz elnök augusztusban azt közölte, hogy Vlagyimir Putyin elfogadta meghívását.

Vlagyimir Putyin
G20-csúcs

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.