Ugrás a tartalomra

Putyin telefonon beszélt a magyar kormányfővel és a szerb államfővel a projekt lezárása utáni lehetőségekről

2014.12.07
13:03
Vlagyimir Putyin telefonon beszélt a magyar kormányfővel és a szerb államfővel a Déli Áramlat projekt lezárása utáni energetikai együttműködés lehetőségeiről – közölte a Kreml sajtószolgálata vasárnap
Vlagyimir Putyin telefonon beszélt a magyar kormányfővel és a szerb államfővel a Déli Áramlat projekt lezárása utáni energetikai együttműködés lehetőségeiről – közölte a Kreml sajtószolgálata vasárnap. A rövid tájékoztatás szerint az orosz államfő Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Tomislav Nikolić szerb elnökkel a kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseiről is szót váltott. Tomislav Nikolić az energiaellátásra vonatkozó kérdésekről egyeztetett a politikusokkal – írja a Tanjug. A Déli Áramlat projektjének lezárásával kapcsolatban további tárgyalások várhatók. Egy, a három országgal közös stratégia kidolgozásán is dolgoznak a felek. A szerb államfő közölte, az energiaellátásról mostantól közvetlenül, sokkal gyakrabban tanácskozik majd Putyinnal.

Vlagyimir Putyin hétfőn, Ankarában jelentette be, hogy Oroszország eláll a Déli Áramlat gázvezeték megvalósításától és Törökország felé vezető szállítási útvonalat épít ki. Az elnök ezt azzal indokolta, hogy az Európai Unió nem támogatja a beruházást, és Bulgáriától sem kapták meg az engedélyt az építésre. Az Ukrajna megkerülésével tervezett Déli Áramlat európai gázvezeték Oroszország fekete-tengeri partvidékétől indult volna, és Dél- és Közép-Európa országaiba, így Szerbiába és Magyarországra is szállította volna az orosz földgázt. (MTI, Tanjug)

Most

16:51

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.
14:43, Frissítve: 16:58

A győzelem napját ünneplik Moszkvában

Katonai felvonulást tartottak Moszkvában a Győzelem napja alkalmából. Oroszország május 9-én a második világháború idején Németország felett aratott győzelemre emlékezik.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.