Ugrás a tartalomra

Putyin Törökországba látogat

2023.07.08
11:15
Forrás
Euronews, Index
Vlagyimir Putyin először utazik NATO-tagországba a háború kitörése óta. Recep Tayyip Erdogan török elnök elmondta, hogy az orosz államfő a jövő hónapban ellátogat Törökországba.

Hozzátetette, folytatják a tárgyalásokat mind Oroszországgal, mind Ukrajnával a két ország közötti fogolycseréről. Mindeközben az ukrán elnök konkrét lépéseket és pontos határidőket vár Ukrajnával kapcsolatban a jövő heti vilniusi NATO-csúcstól. Amíg a szövetség tagjává nem válik, nemcsak ígéreteket, hanem biztonsági garanciákat is akar Ukrajna számára. Az Egyesült Államok pedig kész kazettás lőszerrel ellátni Ukrajnát egy 800 millió dollár értékű katonai segélycsomag részeként. A döntéshozatal heves vitával jár, ugyanis a kazettás bombák polgári áldozatokat is szedhetnek. A Pentagon a bírálóknak azzal érvel, hogy az Ukrajnának szánt szállítmányban lévő lövedékek olyan kiképzésűek, amelyek között bevetés esetén sokkal kevesebb a fel nem robbantak aránya, mint általában, így viszont kevésbé veszélyes a civil lakosságra.

Törökország
Vlagyimir Putyin
Oroszország
Recep Tayyip Erdogan

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.