Ugrás a tartalomra

Rács mögött marad Hashim Thaci

2021.10.28
11:49
2021.10.28
12:09
Forrás
Szerbiai RTV
Továbbra is rács mögött marad Hashim Thaci, Koszovó volt elnöke.

A bíróság elutasította, hogy fellebbezzenek az őrizet elrendeléséről szóló határozat ellen. Hashim Thaci a tavaly novemberben mondott le elnöki posztjáról, miután a hágai különleges ügyészség megerősítette az ellene felhozott vádakat, amelyek szerint háborús és emberiesség elleni bűnöket követett el. Az 1998-1999-es szerb-koszovói konfliktus idején az úgynevezett Koszovói Felszabadítási Hadsereg egykori parancsnokai a különleges ügyészség vádirata szerint legalább 100 gyilkosságért felelhetnek. Az áldozatok között mások mellett koszovói albánok, szerbek, romák és más nemzetiségű emberek, valamint politikai ellenfeleik is vannak. Egyébként rajta kívül a különleges ügyészség tavaly további kilenc ember vádolt meg. 

Hashim Thaci

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.