Ugrás a tartalomra

A radikálisok támogatnának egy haladó-szocialista kormányt

2023.11.24
14:49
2024.04.17
13:01
Forrás
Pannon RTV
A Szerb Radikális Párt ellenzéki szerepre készül a decemberi választásokat követően, de ha a haladók a szocialistákkal együtt sem tudnak többséget kialakítani, akkor készek támogatni őket.

Erről beszélt Vojislav Šešelj a Happy Televízió műsorában. Az SZRP vezetője úgy fogalmazott: ehhez természetesen meghatározott feltételek teljesítése szükséges. Šešelj kiemelte, belépnének a kormányba, nehogy hazaáruló pártokkal kényszerüljenek koalícióra - írja a Danas napilap. A radikálisok korábban azt mondták, céljuk, hogy Szerbia az Európai Unió helyett a BRICS-országok csoportjához csatlakozzon. Ezen tömörülés tagjai Oroszország, India, Dél-Afrika, Kína és Brazília.

Választások 2023
Szerb Radikális Párt
Vojislav Šešelj

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.