Ugrás a tartalomra

A régió helyzetéről tárgyal Aleksandar Vučić Észak-Macedóniában

2024.01.21
07:41
2024.01.21
07:49
Forrás
Szerbiai RTV
A Nyitott Balkán nevű kezdeményezés csúcstalálkozóján, valamint a Nyugat-Balkán és az EU nevű találkozón vesz részt a következő két napban Aleksandar Vučić.

A szerb államfő Észak-Macedóniában tesz látogatást, és jelen lesz egy, a térség fejlődésével kapcsolatos értekezleten is. A szerb közmédia beszámolója szerint utóbbin a nyugat-balkáni vezetők mellett az Európai Szomszédságpolitika és a Csatlakozási Tárgyalások Főigazgatóságának főigazgatója, Gert Jan Koopman, az Amerikai Egyesült Államok európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkára, James O'Brien, valamint több nemzetközi politikai, gazdasági és pénzügyi szervezet képviselője is jelen lesz.

Nyitott Balkán
csúcstalálkozó
Nyugat-Balkán
Európai Unió
Aleksandar Vučić

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.