Ugrás a tartalomra

Rendkívüli bizalmat kapott a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége

2019.05.06
18:39
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Rendkívüli bizalmat kapott a vasárnapi választásokon a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége - mondta el a Pannon RTV-nek Jankovics Róbert, a HMDK elnöke.

Húsz nemzeti kisebbség 352 kisebbségi tanácsot és 109 kisebbségi képviselőt választott meg vasárnap Horvátországban. Az ötödik alkalommal megrendezett kisebbségi önkormányzati választásokon a horvátországi magyarok és szerbek is részt vettek.

A választást az ország tizenkét megyéjében írták ki, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének 11-ben voltak jelöltjei és nyolcban nyert is. Az összesen kiírt 365 magyar mandátumból 313-at, azaz a mandátumok 85 százalékát szerezte meg. A választásokon rendkívüli bizalmat kapott a HMDK - mondta el a Pannon RTV-nek Jankovics Róbert. A szervezet elnöke - aki kisebbségi parlamenti képviselő is - hangsúlyozta, ilyen bizalmat még soha egyetlen magyar szervezetnek sem szavaztak a polgárok Horvátországban.

Jankovics Róbert, elnök, Horvátországi Magyar Demokratikus Közössége: „Egészen pontosan 38 önkormányzatban tudtunk választani kisebbségi képviselőt. Tehát itt 9 városról és 21 járásról beszélünk Horvátország 11 megyéjében. Ezek a kisebbségi önkormányzatok tulajdonképpen az egyetlen választási legitimitással rendelkező magyar szervek Horvátországban. Az ő feladatuk az, hogy ügyeljenek a horvátországi magyaroknak a horvát törvények által járt jogainak az őrzésére.” 

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Jankovics Róbert

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.