Ugrás a tartalomra

Rendkívüli EU-csúcs lesz november 25-én

2018.11.15
09:48
Forrás
MTI
Rendkívüli csúcsértekezletet tartanak november 25-én az Egyesült Királyság uniós kilépésének feltételrendszeréről tervezett megállapodás megkötése érdekében - jelentette be Donald Tusk csütörtökön.

Európai Tanács elnöke csütörtökön korán reggel Barnier-vel egyeztetett, és ezt követően közölte: a szöveget az elkövetkező napokban értékelik a bennmaradó tagállamok kormányai, s amennyiben a felek mindegyike elfogadhatónak tartja, és "semmi rendkívüli nem történik", akkor jövő vasárnap soron kívüli EU-csúcsot rendeznek Brüsszelben az egyezmény véglegesítése és megkötése érdekében.

Hozzátette, a huszonheteknek a kiválási szerződés jóváhagyása mellett a hét végéig meg kell határozniuk az Európai Bizottság tárgyalási mandátumát a jövőbeli EU-brit kapcsolatokról szóló politikai nyilatkozat véglegesítéséhez. A brüsszeli testület ezt keddre le akarja zárni, a tagállamoknak pedig ezután még lenne 48 órájuk azt értékelni.

Michel Barnier azon véleményének adott hangot, hogy "tisztességes és kiegyensúlyozott" megállapodás született, amely figyelembe veszi a brit kormány álláspontját is, és lefekteti egy új, ambiciózus partnerség alapjait.

Rámutatott azonban, hogy a munka még közel sem ért véget, a következő napokban a politikai nyilatkozat szövegén fognak dolgozni a bennmaradó tagországokkal és az Európai Parlamenttel, ezért még reggel Strasbourgba utazik, hogy a frakciók vezetőivel egyeztessen.

Brexit
Donald Tusk

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.