Ugrás a tartalomra

Rétvári: Megvédjük Magyarország déli határát

2023.08.22
17:17
2023.08.23
11:48
Forrás
MTI
Ebben az évben már csaknem 100 ezer illegális határátlépési kísérlet volt a déli határnál, azaz annyian akartak illegálisan átjönni, mint Székesfehérvár teljes lakossága - mondta a magyar államtitkár.

Megvédjük Magyarország déli határát, ezért hoztuk létre a kerítést és ezért teljesít szolgálatot ott jóval több mint ezer határvadász is - jelentette ki a magyar Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a Szerbiába induló rendőri kontingens búcsúztatóján. Rétvári Bence hangsúlyozta: rendkívül fontos a most induló misszió, hiszen ezzel is "védjük Európát, védjük Magyarországot".

Az államtitkár közölte, a 35 tagú magyar rendőri kontingens Szerbia déli határánál lát majd el szolgálatot osztrák és szerb rendőrökkel közösen. Már 59 rendőri kontingens volt Szerbiában, a mostani a kilencedik, amely a közös magyar-osztrák-szerb határvédelem keretében indul - tette hozzá. Rétvári Bence elmondta, a kontingensnek 6 terepjárót, 12 személyszállító járművet, valamint hőkamerás járművet és kézi hőkamerákat, éjjellátó készülékeket biztosítanak. A rendőri kontingens szeptember 21-én tér majd vissza Magyarországra.

határ
hatarkerítés
Rétvári Bence
magyar rendőri kontingens

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.