Ugrás a tartalomra

Ron Johnson: Az amerikai nép sikeres Szerbiát akar látni

2018.09.10
19:58
2018.09.10
20:36
Forrás
Pannon RTV
Az Amerikai Egyesült Államok abban érdekelt, hogy hosszú távú megoldást találjanak a Belgrád és Pristina közti viszony rendezésére.

Ezt jelentette ki Ron Johnson amerikai szenátor Belgrádban, miután Aleksandar Vučić szerb államfővel tárgyalt. A szerb elnök fontosnak tartja, hogy hosszú idő után az USA kíváncsi Szerbia véleményére.

Az amerikai szenátor az utóbbi hónapokban többször is tárgyalt Szerbiában. A szerb államfővel folytatott megbeszélés után megdicsérte az ország gazdasági eredményeit. Kiemelte, hogy Szerbia a régió biztonságának fontos tényezője és hogy semmilyen megoldást nem akar ráerőltetni a felekre.

Ron Johnson, szenátor, Amerikai Egyesült Államok: „Azt szeretném mondani a szerb népnek, hogy az amerikai nép sikeres Szerbiát akar látni. Mindannyian emberek vagyunk, ugyanazokat a dolgokat akarjuk. Békét akarunk, biztonságot, egy stabil helyzetet, amiben a családok élhetnek, amiben jó üzleteket köthetünk. A fejlődést szeretnénk és lehetőségeket.”
 

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Aleksandar Vučić pozitívan értékelte, hogy az Amerikai Egyesült Államok különös figyelmet fordít a nyugat-balkáni régióra. Elmondása szerint Johnson szenátor mindig kompromisszumos megoldás híve volt Belgrád és Pristina között. Fontosnak tartja, hogy a nagyhatalmak támogassák és elfogadják a szerbek és az albánok megállapodását.”

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Hosszú idő után valaki az Egyesült Államokban Szerbia álláspontját is hallani akarja. Nem vagyunk mindenben egy véleményen, nem gondolkodunk ugyanúgy, sőt. De ma mindenről tárgyalunk és arra törekszünk, hogy közös nevezőt találjunk minden fontos kérdésben. Le akarjuk küzdeni a nehézségeket és az akadályokat, amik a múltban köztünk voltak és egyre jobb kapcsolatot akarunk kialakítani Szerbia és az Egyesült Államok között.”

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Ron Johnson hétfő délután találkozott Ivica Dačić, szerb külügyminiszterrel és Ana Brnabić kormányfővel is.

Aleksandar Vučić
Ron Johnson

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.