Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Mozgalom zentai alapszervezete

2019-03-25
14:44
2019-03-25
17:24
Forrás
Pannon RTV
A zentai általános iskolák szétválásának, valamint a zentai adóhivatal leépítésének várható következményeiről tartott sajtótájékoztatót a Magyar Mozgalom zentai alapszervezete.

A helyi iskolák szétválasztására vonatkozó javaslatot március 21-ei ülésén szavazattöbbséggel fogadta el a Községi Képviselő-testület. Ennek értelmében a Stevan Sremac Általános Iskola hét kihelyezett tagozata helyett négy általános iskola és egy alapfokú zeneiskola fog működni a község területén.

Zsoldos Ferenc, társelnök, Magyar Mozgalom: „Az általános iskola kapcsán nagyon bonyolult a történet, mert nagyon sok szakmai érv szól mellette. Az egyetlen ok, ami miatt úgy érezzük, hogy ez nem jó, egyrészt az, hogy egy versenyhelyzet jön létre az iskolák között, és egy nagyon gyorsan fogyó gyereklétszám mellett ez valamelyik iskolát veszélyhelyzetbe is sodorhatja. Ezért nem támogattuk. Az adóhivatal kapcsán pedig július elsejétől nem teljesen, de a zentai Adóhivatal nagy részét Nagykikindára költöztetik. A Tisza mentén már csak a zentai marad meg. Az is csak bizonyos ügyekben. Úgy érezzük, hogy ez sem az embereknek nem jó, tehát az állampolgároknak, mert utazniuk kell nagyon sok ügyben. Az, hogy online csinálják meg ezeket a munkákat, még nincs felkészülve a társadalom egy ilyen gyors átállásra. Másrészt a kisebbségi jogok, nyelvhasználati jogok is sérülhetnek, mert Nagykikindán nem biztos, hogy mindenki az anyanyelvén tudja az ügyeket intézni.”

Magyar Mozgalom
Zenta
Zsoldos Ferenc

Most

09:51, Frissítve: 10:03

Tanyavilág, ahogyan Gallusz László látja

Tanyák, Sorsok – Tanyasorsok címmel jelent meg Gallusz László nyugalmazott újságíró, műsorszerkesztő legújabb, önálló kötete, amelyben a bácskai és bánáti tanyavilág múltját és jelenét mutatja be.
21:57, Frissítve: 22:03

Mi az óbecsei sárga víz titka?

Óbecsén négy artézi kút működik, sárga vizüket nagyon sokan isszák. Két kút vizét néhány hétig tilos volt fogyasztani. Egy ideje ismét iható víz folyik ezekből a kutakból.
21:37, Frissítve: 21:48

Felgyorsul-e Szerbia EU-csatlakozási folyamata?

Az új csatlakozási fejezet megnyitásáról és Szerbia EU-s csatlakozási lehetőségeiről beszélt Kovács Elvira, a Szerbiai Parlament Európai Integrációs Bizottságának elnökhelyettese a Közügyekben.

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.