Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Mozgalom zentai alapszervezete

2019-03-25
14:44
2019-03-25
17:24
Forrás
Pannon RTV
A zentai általános iskolák szétválásának, valamint a zentai adóhivatal leépítésének várható következményeiről tartott sajtótájékoztatót a Magyar Mozgalom zentai alapszervezete.

A helyi iskolák szétválasztására vonatkozó javaslatot március 21-ei ülésén szavazattöbbséggel fogadta el a Községi Képviselő-testület. Ennek értelmében a Stevan Sremac Általános Iskola hét kihelyezett tagozata helyett négy általános iskola és egy alapfokú zeneiskola fog működni a község területén.

Zsoldos Ferenc, társelnök, Magyar Mozgalom: „Az általános iskola kapcsán nagyon bonyolult a történet, mert nagyon sok szakmai érv szól mellette. Az egyetlen ok, ami miatt úgy érezzük, hogy ez nem jó, egyrészt az, hogy egy versenyhelyzet jön létre az iskolák között, és egy nagyon gyorsan fogyó gyereklétszám mellett ez valamelyik iskolát veszélyhelyzetbe is sodorhatja. Ezért nem támogattuk. Az adóhivatal kapcsán pedig július elsejétől nem teljesen, de a zentai Adóhivatal nagy részét Nagykikindára költöztetik. A Tisza mentén már csak a zentai marad meg. Az is csak bizonyos ügyekben. Úgy érezzük, hogy ez sem az embereknek nem jó, tehát az állampolgároknak, mert utazniuk kell nagyon sok ügyben. Az, hogy online csinálják meg ezeket a munkákat, még nincs felkészülve a társadalom egy ilyen gyors átállásra. Másrészt a kisebbségi jogok, nyelvhasználati jogok is sérülhetnek, mert Nagykikindán nem biztos, hogy mindenki az anyanyelvén tudja az ügyeket intézni.”

Magyar Mozgalom
Zenta
Zsoldos Ferenc

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.