Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Mozgalom zentai alapszervezete

2019-03-25
14:44
2019-03-25
17:24
Forrás
Pannon RTV
A zentai általános iskolák szétválásának, valamint a zentai adóhivatal leépítésének várható következményeiről tartott sajtótájékoztatót a Magyar Mozgalom zentai alapszervezete.

A helyi iskolák szétválasztására vonatkozó javaslatot március 21-ei ülésén szavazattöbbséggel fogadta el a Községi Képviselő-testület. Ennek értelmében a Stevan Sremac Általános Iskola hét kihelyezett tagozata helyett négy általános iskola és egy alapfokú zeneiskola fog működni a község területén.

Zsoldos Ferenc, társelnök, Magyar Mozgalom: „Az általános iskola kapcsán nagyon bonyolult a történet, mert nagyon sok szakmai érv szól mellette. Az egyetlen ok, ami miatt úgy érezzük, hogy ez nem jó, egyrészt az, hogy egy versenyhelyzet jön létre az iskolák között, és egy nagyon gyorsan fogyó gyereklétszám mellett ez valamelyik iskolát veszélyhelyzetbe is sodorhatja. Ezért nem támogattuk. Az adóhivatal kapcsán pedig július elsejétől nem teljesen, de a zentai Adóhivatal nagy részét Nagykikindára költöztetik. A Tisza mentén már csak a zentai marad meg. Az is csak bizonyos ügyekben. Úgy érezzük, hogy ez sem az embereknek nem jó, tehát az állampolgároknak, mert utazniuk kell nagyon sok ügyben. Az, hogy online csinálják meg ezeket a munkákat, még nincs felkészülve a társadalom egy ilyen gyors átállásra. Másrészt a kisebbségi jogok, nyelvhasználati jogok is sérülhetnek, mert Nagykikindán nem biztos, hogy mindenki az anyanyelvén tudja az ügyeket intézni.”

Magyar Mozgalom
Zenta
Zsoldos Ferenc

Most

20:39, Frissítve: 23:00

Újvidéken is tüntetnek

Nem csak Belgrádban, hanem más szerbiai városokban is tüntetnek. Kruševacon, Kragujevacon és Újvidéken is utcára vonultak az emberek.
18:58, Frissítve: 21:43

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.
17:59, Frissítve: 07:06

Elhalasztják a Kanizsa Fesztet

A szervezők a járványügyi helyzetet figyelembe véve döntöttek a magyarkanizsai esemény elhalasztása mellett. Várhatóan ősszel tartják majd meg a rendezvényt.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.