Ugrás a tartalomra

Sebastian Kurz bízik abban, hogy hamarosan megalakul az új osztrák kormány

2019.12.25
17:50
Forrás
MTI
Optimistának mutatkozott az Osztrák Néppárt listavezetője, Sebastian Kurz az ORF televízió hagyományos adománygyűjtő műsorában az új kormány megalakulásának időpontját illetően.

A volt kancellár szerint van esély arra, hogy mihamarabb lezáruljanak a szeptemberben tartott választások nyomán kezdett koalíciós tárgyalások. A miniszterelnöki poszt várományosa szerint a 2019-es év nem volt egyszerű, ezért az intenzív hetek, hosszú tárgyalások után a karácsonyt családja körében tölti Alsó-Ausztriában. Brigitte Bierlein ügyvezető kancellár elsősorban abban bízik, hogy hivatali ideje 2020 januárjában lejár, mivel legkésőbb addigra megalakul az új kormány. Alexander Van der Bellen államfő arra hívta fel a figyelmet, hogy bárki kerülhet krízishelyzetbe, ezért nemcsak karácsonykor, hanem egész évben fontos a segítség. A köztársasági elnök a segélyszervezetek fontosságát is hangsúlyozta.

Ausztria
Sebastian Kurz
kormány
kancellár

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.