Ugrás a tartalomra

Semjén: Elkötelezettek vagyunk a minél mélyebb szerb-magyar barátság iránt

2022.09.04
18:30
2022.09.04
19:21
Forrás
MTI
Porfirije szerb ortodox pátriárka Szentendrén celebrált főpapi szent liturgiát.

Elkötelezettek vagyunk a szerb és magyar sorsközösség alapján való minél mélyebb barátság iránt - fogalmazott Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes a Porfirije szerb ortodox pátriárka által celebrált főpapi szent liturgián mondott beszédében Szentendrén. A miniszterelnök-helyettes a magyar kormány nevében köszönetét fejezte ki a pátriárkának, hogy megerősíti a magyarokat kereszténységükben, a szerb-magyar sorsközösségben és barátságban. Szavai szerint a két keresztény történelmű ország, Szerbia és Magyarország ma is védelmezi a keresztény civilizációt. Hozzátette: Szerbia és a szerb ortodoxia mindig sziklaszilárdan állt a Szentírás és a szent hagyomány védelmezése mellett.

Köszönettel tartozunk Magyarország és Szerbia, a magyarság és a szerbség közötti kiengesztelődésért, mert kiegyezni a politika is tud, kiengesztelődni azonban csak a lélek tud és csak az egyházak segítségével lehet - tette hozzá. Az eseményen jelen volt Soltész Miklós, a magyar Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára; Vitályos Eszter a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára; Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.

Semjén Zsolt
Szentendre

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.