Ugrás a tartalomra

Semjén Zsolt: A honosítás a legfontosabb az egyetemes magyarság szempontjából

2012.07.25
18:00
A honosítás a legfontosabb az egyetemes magyarság szempontjából – jelentette ki Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem Diáktábor és Fesztivál hivatalos megnyitóján
A honosítás a legfontosabb az egyetemes magyarság szempontjából – jelentette ki Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem Diáktábor és Fesztivál hivatalos megnyitóján. A miniszterelnök-helyettes elmondta, szerdán átadták a 300 ezredik állampolgársági kérvényt, és letették a 200 ezredik állampolgársági esküt a határon túli magyarok. Semjén szerint a politikai ciklus végére több mint félmillió külhoni magyar kapja meg a magyar állampolgárságot. Semjén hangsúlyozta, a határon túli magyar pártok komoly szerepet játszanak a román és magyar állam közötti kacsolat építésében. Hozzátette, a magyarság megmaradása érdekében kulcsfontosságú az etnikai alapú magyar politika Romániában, ehhez pedig szükséges a magyar összefogás.
Semjén Zsolt
Tusnádfürdő

Most

16:51, Frissítve: 18:19

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.