Ugrás a tartalomra

Semmi sem állíthatja le a megszorításokat (videó)

2014.12.11
09:40
Nem áll el a megszorításoktól a szerb kormány, mert ha kompromisszumokat kötne, akkor Szerbia nagyon gyorsan Görögország vagy Argentína sorsára jutna – jelentette ki Aleksandar Vučić
Nem áll el a megszorításoktól a szerb kormány, mert ha kompromisszumokat kötne, akkor Szerbia nagyon gyorsan Görögország vagy Argentína sorsára jutna – jelentette ki Aleksandar Vučić. A szerb kormányfő ezt az Olasz–Szerb Gazdasági Kamara fogadásán mondta, ahol kitüntetést is átvett. Egyre nagyobb nyomás nehezedik a szerb kormányra a reformintézkedések miatt. A pedagógusok bejelentett munkabeszüntetése, az egészségügy, a rendőrség elégedetlen dolgozói komoly gondok elé állítják Aleksandar Vučić kabinetjét. A lakosoknak meg kell érteniük, hogy az, amit csinálunk, nem azért van, mert valakit utálunk, hanem azért, mert az országunk jobb jövőjéért harcolunk – mondta a kormányfő szerda este. „A következő időszakban nem állunk el a reformoktól. Ellenkezőleg, új elemekkel bővítjük a politikánkat. A növekedés szellemével, amelyről Matteo Renzivel beszéltünk ma. A nehéz intézkedések és a fiskális megerősítés után Szerbia politikája a növekedésre fog koncentrálni. Ezek után a szerb kormány még jobban támogatja majd azokat, akik a mi országunkba fektetnek be” – hangsúlyozta a miniszterelnök. Aleksandar Vučićnak kitüntetést adományozott az Olasz–Szerb Gazdasági Kamara, annak elismeréseként, hogy Szerbia a kormány reformjai által egyre jobb befektetési lehetőségeket kínál a külföldi befektetőknek. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=qB2hmNEZEk8 Andrea Simoncelli, az Olasz–Szerb Gazdasági Kamara elnöke: „Tudjuk, hogy sok munka áll még önök előtt, de a jelentős reformok miatt, amelyeket megvalósítottak ilyen rövid idő alatt, az Olasz–Szerb Gazdasági Kamara igazgatóbizottsága egyhangúlag úgy döntött, hogy a szerb kormánynak elismerést adjon, mint olyan kormánynak, amely az egész Balkánon a legjobb feltételeket teremtette a külföldi befektetők számára.” Szerbiában jelenleg több mint 500 olasz vállalat van jelen, akik mintegy 95 ezer dolgozót foglalkoztatnak az országban.

Most

16:51, Frissítve: 18:19

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.