Ugrás a tartalomra

Sok család jutott otthonhoz a Prosperitati Alapítvány segítségével

2023.12.11
14:56
2024.04.17
13:32
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt években Vajdaságban számos család tudott házat vásárolni a magyar kormány támogatásával, a Prosperitati Alapítványon keresztül. Ilyen a csantavéri Udvardi család is, akik ma otthonukban fogadták dr. Pásztor Bálintot és Nagy Jánost.

Az Udvardi család 2016-ban költözött be csantavéri otthonába. Házukat a Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatán elnyert összegből tudták megvásárolni.

Udvardi Dávid, Csantavér: „Óriási segítség volt ez a pályázat, hogy megnyertük. Nagyon örültünk neki, először el sem hittük, hogy megkaptuk, de minden kritériumnak megfeleltünk. Volt egy kis önrész, amit ki kellett fizetni, így meg tudtuk vásárolni.”

A magyar kormány a Prosperitati Alapítványon keresztül támogatja a szülőföldön való megmaradást, boldogulást. 2016-tól kezdve erre a célra 142 milliárd forintot biztosított. Ennek az egyik része a házvásárlási projekt. Nagy János, a magyar Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár is meglátogatta a családot. Mint mondta, jóleső érzés volt beszélgetni velük, illetve látni azt, hogy három gyermek boldog szülei.

Nagy János kiemelte: „Közép-Európát építjük és szerb-magyar stratégiai együttműködésben vagyunk. Ennek van egy nagyon fontos kitétele, hogy ez a bizonyos Belgrád-Budapest vonal ez Szabadkán keresztül megy. Ezt a stratégiai szövetséget a Vajdasági Magyar Szövetségen keresztül tudjuk megvalósítani.”

A magyar kormány támogatásának köszönhetően a Prosperitati Alapítványon keresztül számos pályázati kört hirdettek meg az elmúlt időszakban - emelte ki dr. Pásztor Bálint. A VMSZ megbízott elnöke hozzátette, olyan hasznot hoztak ezek a kiírások, hogy számos család házat tudott vásárolni.

„Most is folyamatban van egy pályázati kör. Házakat lehet vásárolni, ezen kívül az Orbán Viktor miniszterelnök úrral folytatott november 10-ei megbeszéléseimnek a következményeként összesen 4 milliárd forint értékben két újabb kiírást is megtudtunk jelentetni. A kisvállalkozóknak, illetve a kistermelőknek. És ahhoz, hogy mindez folytatódhasson az szükséges, hogy a vajdasági magyar közösség december 17-én az egyetlen magyar lista a Vajdasági Magyar Szövetség 6-os számú listája mögött felsorakozzon. Erre szeretném kérni tisztelettel a polgárokat.”

A látogatást megelőzően dr. Pásztor Bálint és Nagy János, Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár Szabadkán a párt székházában egyeztetett.

Prosperitati Alapítvány
Dr. Pásztor Bálint
Nagy János
Csantavér
Választások 2023

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.