Ugrás a tartalomra

Sorok a szavazóhelyeken már kora reggel

2023.12.17
10:11
2024.04.17
13:33
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán is rendben megindult a szavazás a reggeli órákban. A Majsai Úti Általános Iskolában három szavazóhelyet alakítottak ki, ahova már kora reggel sokan érkeztek, hogy leadják szavazataikat.

A nyitást követő első percekben tömegesen érkeztek a polgárok a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolába. A legtöbben minden alkalommal élnek szavazati jogukkal, a jobb élet reményében bíznak.

Kovačević Geza: „Jobb életet, minden jobb lesz. Látszik is, az utak, a vasút, az iskolák, a gyárak, minden jó.

Ország Julianna: „Hogy jobb legyen a fiataloknak, és nekünk is, nyugdíjasoknak. Mindig eljövök szavazni, minden alkalommal. A párom beteg, hozzá kimennek.”

Szabados Róbert: „A demokratikus rendszer szerves része, hogy megmondja a nép mit akar, illetve kit tartunk elfogadhatónak a választásokon. Ezért fontos, hogy mindenki kijöjjön a választásokra, és szavazatával mondja meg, hogy a népnek, az érdekcsoportnak mi a fő célja és az érdeke.”

A szavazópolgárok folyamatosan érkeztek a választóhelyre a reggeli órákban, és hosszabb sorok is kialakultak.

Mészáros Klaudió: „A vajdasági magyar közösségért ki kell állni, ezért el kell jönni szavazni. Ezt nagyon fontosnak tartom. 18 éves korom óta járok szavazni, minden szavazásra el szoktam jönni. Mikor külföldön éltem, akkor is hazajöttem szavazni. A jövőnk miatt jöttem ki.”

A Majsai Úti Általános Iskolában három szavazóhely van: az 57-es, az 58-as és az 59-es. Az 57-es szavazóhelyhez 2060 polgár neve volt feljegyezve.

Mészáros Mónika, a szabadkai 57-es szavazóhely választási bizottságának tagja: „Mind a három szavazóhely rendben megnyílt. Megjöttek az első szavazók. Rendben volt minden. Mindenki tudja már, bevált szokás, hogy milyen sorrendben jönnek. Vannak eligazítások a bejárati ajtónál, hogy az emberek könnyebben megtalálják a szavazóhelyet. Ezúton buzdítanák mindenkit, hogy jöjjön, szavazzon, és éljen polgári jogával.”

Rendben megnyíltak a szavazóhelyek reggel 7 órakor a Majsai Úti Általános Iskolában, nem történt incidens a megnyitást követően. A választópolgárok este 8 óráig járulhatnak Szerbia-szerte az urnák elé.

szavazóhaly
Választások 2023
Majsai Úti Általános Iskola
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.